Restore problem: not finding aibrecover files

Use this forum for help with AISBackup
Post Reply
Hughg
Posts: 82
Joined: Sat Feb 01, 2003 11:25 pm

Restore problem: not finding aibrecover files

Post by Hughg » Mon Nov 11, 2019 4:50 pm

I'm trying to restore some files from a NAS device (Drobo5N) to a different computer, because the original machine is temporarily unavailable. I'm able to locate the backup files on the NAS device and select the ones I want, but when I start the restore process I get a series of messages of the following kind:
AISBackup_restore.PNG
AISBackup_restore.PNG (14.67 KiB) Viewed 667 times
. In the end nothing is restored. There are certainly no files in the backup set with those filenames, although there is one with the name "DEMOCRITUSD(D)DrivetoNetworkDrive.[DEMOCRITUS_BACKUP].previous.aibrecover". Any idea of what's going on?

Hughg
Posts: 82
Joined: Sat Feb 01, 2003 11:25 pm

Re: Restore problem: not finding aibrecover files

Post by Hughg » Mon Nov 11, 2019 7:30 pm

Sorry -- please ignore that posting. I hadn't set up a "Restore Only" job for that backup set. Now that I have, restores are working as they should.

Barry
Site Admin
Posts: 1508
Joined: Tue Aug 20, 2002 3:16 pm

Re: Restore problem: not finding aibrecover files

Post by Barry » Tue Nov 12, 2019 12:25 pm

The .aisbrecover file contains the database for the previous backup in case something goes wrong with the ‘current’ backup. AISBackup will be updated to prevent this file from being used when reinstating a backup as it is not a file that contains backup data – so this is a bug.

Barry

Post Reply